Locatie & bereikbaarheid

Atelier en gebouw

Atelier Sint Lucas te Den Haag is gevestigd aan de Helmersstraat 144 op de hoek van de Elandstraat en is gemakkelijk te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Zowel tramlijnen 3 als 17 stoppen op kleine loopafstand van onze zeer centraal gelegen locatie.

Het monumentale pand is gemakkelijk te herkennen aan de zogenaamde atlanten (zie foto). Op de derde verdieping van het pand bevindt zich het prachtig verlichte ruime atelier dat compleet is voorzien van werktafels, ezels en andere teken- en schilderbenodigdheden. Ook is er voldoende mogelijkheid om uw werkstukken veilig op te slaan. Kom gerust een keer langs om e.e.a. vrijblijvend te bezoeken en maak een afspraak met één van onze docenten. De eerste proefles is overigens gratis!

Een andere mogelijkheid is het bezoeken van onze eindejaar tentoonstelling die ieder jaar gehouden zal worden. In september houden we open huis en staan al onze docenten u ter beschikking voor alle mogelijke vragen en adviezen (zie nieuws).

Te Poel en Stoltefus was het 19e-eeuwse atelier van Friedrich Stephan Stoltefus (1849-1910) en Johann Heinrich te Poel (1844-1897). Het atelier was gevestigd aan de Helmersstraat 142-144 in Den Haag, naast de Elandstraatkerk[1]. In het atelier werd kunst en inventaris voor voornamelijk rooms-katholieke kerken vervaardigd. Op vele plaatsen in Nederland zijn nog standbeelden, kansels, hoogaltaren, biechtstoelen, communiebanken, kruiswegstaties en ander meubilair uit het atelier van Te Poel en Stoltefus aanwezig. Het in 1881 gebouwde atelier aan de Helmersstraat bestaat nog steeds. De voorgevel werd in neoclassicistische stijl rijkelijk versierd door Te Poel en Stoltefus. Met name de twee atlanten die het balkon ondersteunen zijn opvallend.

Adres

Helmersstraat 144 (hoek Elandstraat)
2513 SC Den Haag
info@ateliersintlucas.nl